Waarin neuroleiderschap compleet verschilt van andere leiderschapstrainigen

Waarin neuroleiderschap compleet verschilt van andere leiderschapstrainigen

Je las het al op de homepagina: “Leadership starts with you, more specifically, it starts in your mind.” Of zoals Peter Drucker het zegt: “You cannot manage other people unless you manage yourself first.” Als dit klopt, beginnen de meeste leiderschapstrainingen bij het einde van het verhaal. Meestal wordt er gewerkt op vaardigheden zoals people management, strategie of financiële skills. De focus ligt met andere woorden naar buiten. Het is alsof je een huis zou bouwen en met het dak begint.

Bij neuroleiderschap keren we het verhaal om. Je begint bij jezelf. De focus gaat naar binnen, je eigen mind. Want als mensen managen het brein managen is, moet je wel eerst je eigen brein kùnnen managen. Slechts in een tweede fase richten we onze focus op de anderen, de mensen aan wie je leiding geeft.

Door te begrijpen hoe je brein werkt kan je jezelf effectief gaan leiden. Je gaat bewuster omgaan met je eigen gedrag, je gevoelens en gedachten, om zo anderen ook beter te begrijpen. Hierna zien we dat je automatisch al effectiever gaat leidinggeven.

Door anderen beter te leiden, kan je ook je organisatie effectiever leiden. En met effectiever bedoel ik een manier waarbij je gaat intunen op je eigen intrinsieke motivatie en die van anderen. Als je in staat bent om dat te doen zal je niet alleen een productiever team krijgen maar ook meer engagement van je werknemers. En misschien nog belangrijker, je zal een sleutelrol spelen in het creëeren van meer geluk, sterkere menselijke verbinding en meer sociale cohesie binnen én buiten je organisatie.

En net dat is mijn missie! Wil je graag meer weten hierover, ontdek dan hier wat ik voor jou kan betekenen.

from-my-mind-to-yours-lead-your-mind-margot-de-vos-neuroleiderschap-brain-brein-based-gebaseerd-neuroscience

From my mind to yours,Margot

Ontvang je graag een e-mail als ik een nieuw artikel post? Laat dan hieronder even je naam en e-mailadres achter!

Yes, zet mij op de lijst van VIP-members en krijg als eerste waardevolle content.

Een reactie achterlaten

Sluit menu