Why?

Ik geloof met heel mijn ziel dat ik met Lead Your Mind een absolute meerwaarde op de markt breng. Niet alleen voor jou, jouw bedrijf maar ook voor onze maatschappij. 

Ik leg je graag even uit waarom

In onze huidige maatschappelijke context staan we voor heel wat uitdagingen

%
LANGDURIG ZIEKEN IN 2019 *
K
GEMIDDELDE VERZUIMKOST PER JAAR*
> %
Arbeidsongvallen heeft menselijke gedrag als grondoorzaak **

Naast een stijgend langdurig verzuim met de bijhorende torenhoge kosten zijn er nog heel wat andere factoren. 

Meer dan de helft van de Belgen buist zichzelf op vlak van sociaal welzijn, de belangrijkste factor voor ons geluksgevoel. Daarnaast hebben we de op één na hoogste loonkost in de EU. Dit zorgt ervoor dat we met hoe langer hoe minder mensen hetzelfde werk moeten doen. Dit zorgt uiteraard voor werkdruk. 1 op 3 ervaart dan ook stress op het werk. Hierbij komt nog eens het feit dat we met z’n allen langer zullen moeten werken. En het liefst blijven we dan ook nog eens concurrentieel met de rest van de wereld natuurlijk. Innoveren zullen we! En dan is de planeet waar we op leven ook nog eens bedreigd door… ons. (in dit artikel ga ik op al deze factoren dieper in) 

Aan de basis van deze geheel complexe context is er één constante: de mens en zijn gedrag. 

Hoe we denken, hoe we ons voelen en wat we doen, bepaalt àlles.

Net daarom is het van het grootste belang dat we de bron van ons gedrag leren begrijpen: het brein.

Door te begrijpen hoe ons brein werkt en dit in ons voordeel te gaan gebruiken, kunnen we ons volledig menselijk potentieel leren benutten.

Learn how to Lead Your Mind.

Op de keper beschouwd is het dus een kwestie van ons eigen brein te leren managen.

Door te leren hoe je jezelf kan leiden zullen we niet alleen betere prestaties neerzetten maar ook – en nog belangrijker- bijdragen aan een gelukkigere maatschappij. Een maatschappij waar echte verbinding ontstaat tussen mensen en er meer sociale cohesie is binnen én buiten je organisatie

.

* cijfers van SD Worx; Eén op drie werknemers was in 2018 geen enkele keer ziek; 15 februari 2019.

** Hetherington, C., Flin, R. & Mearns, K. (2006). Safety: The human element. Journal of Safety Research, 37(4), 401 – 411. + eigen analyse o.b.v. data van Federaal agentschap voor beroepsrisico’s.

En kom te weten hoe goed jij je brein al managet!

Sluit menu